torsdag 29 oktober 2009

Lite blandat

Nu vill jag inte på något sätt skrämma någon men igår morse fick jag det så omtalade influensavaccinet innan jag skulle ge mig av hem efter arbetat nattpass. När jag senare samma natt började jobba så kände jag av lite ömhet i kroppen, men trodde det var min härliga träningsvärk som gjorde sig påmind. Efter midnatt vagga jag runt som en anka och ingen fick vidröra mig för jag var så öm i kroppen samt hade en lättare temperaturstegring och huvudvärk. Vi har fått direktiv att man inte ska ta febernedsättande läkemedel pga att effekten av vaccinet kan dämpas och att man kan arbeta som vanligt för man smittar inte ????? Men orkar man att arbeta då???? Vi hade en av de mera hektiska nätterna på länge på jobbet och det var ett under och snälla arbetskamrater som gjorde att jag genomled denna natt helskinnad. I natt är jag dock som en ny människa igen och har inte ont någonstans. Omgång nr.2 av vaccineringen ska jag se till att inte arbeta samma natt det är ett som är säkert.


Nu till något trevligare nämligen en helt underbar kräftsoppa som min arbetskamrat Anette tipsade om, och här kommer receptet:
Kräftsoppa:
Riv tre morötter (på den fina sidan av järnet). Fräs morötterna i en klick margarin.
2 msk vetemjöl
1 fiskbuljongtärning
5dl vatten
låt puttra i 5 min
1 stor burk kräftost som smälts ner i soppan.
2 1/2 dl matlagningsgrädde
Koka upp.
1 burk kräftstjärtar i lag ( häll bort lagen)
Sjud upp soppan snabbt.
KLART!
Goda tillbehör: creme fraiche, tortilla m västerbottenost, lite dill på toppen.

Ha det så bra och rå om varandra kram Petra.


5 kommentarer:

Karin Krut sa...

Hej Petra! Vad roligt att du vill vara med och tävla och vad roligt att jag hittade hit :) Jag har smugit omkring lite här och konstaterar att vi är lika gammla, samma stjärntecken, jag fyller år tre dagar efter dig :) Och jag har läst tre terminer på ssk-programmet! (hmmm.. det blev inte fler.. tog studieuppehåll och kom visst inte tillbaka) ;) Lite kuriosa :)
Ha en skön dag
Kram Karin

hemma på Hasselgatan sa...

Tittar in här före jobbet. Vet att du sover nu...Är så tveksam inför sprutan, måste fundera vidare...tills det är dags. Kräftsoppan... den är sååå himla god, får det bli till helgen! Kramar

Paula sa...

Hej,

Känner mig tveksam när det gäller influensavac. både när det gäller mig själv men framförallt med barnen. Antagligen ska man väl ge dem? Alex som går i 5an ska få i skolan men inte de andra, vet inte varför de gör så.Mendet gör ju att man tvekar ännu mer med att ge det till en 5åring och en 7åring. ska era tjejer få det?

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Hej!
Ja, man undrar ju om man ska ta det där vaccinet... Men jag tillhör ju ingen riskgrupp, så jag kanske inte ens får något om jag vill...
Kräftsoppan däremot, vill jag gärna ha! :))
Kram
Marie

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Fin blogg!!
usch låer inte kul med vaccinet!!!
Har inte tagit än!!
Den kräftsoppan är min favvo..älskar den!

Hälsn Millan