onsdag 17 juni 2009

Semestertankar

Näst sista jobbar natten innan semestern och i natt är det lugnt.....(än så länge är det bäst att tillägga). Det är lustigt att när man har tidig semester så står man knappt ut en dag till innan man äntligen får gå på semester och när man har sen semester så känns det alldeles för tidigt när de som har tidig semester försvinner från jobbet. I år ska vi en vecka till västkusten med Göteborg och handboll bla på programmet. Sedan ska vi mest vara på landet de andra veckorna och göra diverse småutflykter är planeringen. Förra sommaren var vi i Grekland två veckor och västkusten en vecka så det blev inte så mycket landet då och därför vill vi försöka vara där ute lite mera i år.
Det är så mysigt när man är på landet, då släpper man verkligen alla måsten även om det finns saker som behöver göras där ute också. Jag tror till och med tonåringarna tycker att det är ganska skönt att slippa alla krav och slappnar av de också trots en del gnäll innan de väl kommer ut. Alla fikastunder, närheten till bad och båt, blåbären och hallonen som plockas varje morgon, hammocken, en glass vid det stora badstället då tror jag att både stora och små njuter.

På landet umgås vi också på ett helt annat sätt, det blir både badmintonmatcher på blodigt allvar (mest på grund av mej) och lite lugnare partier i kubb och andra sällskapsspel.


Men vi planerar även att göra lite nytta i sommar, bla i form av ett tillbygge av altanen och nytt golv på den gamla, som jag tidigare berättat så går det vi har nu väldigt mycket i vågor och ibland funderar man på om det är man själv eller altanen som lutar. Det blir även en del målning på huset, friggeboden och snickarboden. Hoppas nu också att det blir skapligt väder så att vi kan sola bada och vara ute med båten och njuta i största allmänhet.
Ha det så bra i midsommar! kram Petra1 kommentar:

Anonym sa...

Midsommar...Kommer du ihåg?Sammilsdal, spelmännen,dräkterna,firandet i flera dagar i de olika byarna, dansen i bystugan...Då längtar jag så otroligt tillbaka till alla år i Leksand, Vikarbyn o Rättvik, men i sommar ska jag ju dit o träffa en del vänner. (Jag längtar dit på julen också...)Varför bor jag här??? Kramar A.M