fredag 12 juni 2009

Den blomstertid nu kommer

I Torsdags var det dax för stora tjejen att gå ut nionde klass och den lilla gick ut åttan. Det är helt otroligt så fort det går med dem. Avslutningen var som vanligt väldigt stämmningsfull med diverse uppträdande av elever i de olika årskurserna och de obligatoriska sommarsångerna på programmet. Till och med rektorns tal var av det trevligare slaget vilket är ovanligt, men det är en ny rektor (kvinnlig) och lite yngre. På kvällen var jag och några andra mammor ute och nattvandrade, och såg på uppträdande av Kevin Borg idol ni vet. Det var faktiskt trevligt det med, de flesta ungdomarna skötte sig och var inte allt för onyktra.
Fikat med jordgubbstårta kunde intagas utomhus för även om inte solen sken så mycket så var det i alla fall varmt. Det var kul för alla som slutade att det blev så pass skapligt väder att de noga utsedda klänningarna och skorna mm kunde användas som planerat. Det var värre för de stackarna som tog studenten idag när regnet har öst ner i stort sett hela dagen och kvällen.

Nu är det äntligen sommarlov för dem, och jag hopas de får koppla av riktigt mycket inför nästa termin för det känns välbehövligt. Bokmärkena ovan får symbolisera lata dagar med läsning av böcker och sol och bad. (Tillverkade av mamma så klart).


Ha det så bra kram Petra!1 kommentar:

Anonym sa...

Sån`tur att ni fick bra väder på avslutningen! Vi hade skolavslutning i fredags o det var tyvärr regn, regn, regn. Tur nog har vi vår avslutning inomhus. Det var "knökafullt", så vi frös inte precis. Som vanligt höll våra 6or i skolavslutningen. De är suveräääna!!! Inte tråkigt här inte! Men snyft...också stämningsfullt. Nu går de vidare till andra skolor.
Ha de bäst. A.M