tisdag 8 december 2009

Jag vet inte vad det är med mej och julmarknader det känns som om någon inte vill att jag ska komma i kontakt med detta fenomen. Nu i år hade jag tänkt mej att gå på julmarknad i gamla Linköping för att det är så himla mysigt och gammal fin miljö. Dessutom är det inom gångavstånd för mej och lätt att ta sig dit hm.... Första advent hade jag jobbat och sov till ca 14.oo, men sen skulle det bli marknad i alla fall de sista två timmarna. Nej det blev inget av med det utan vi fick lite oväntat besök med adventsfika istället ( vilket var himla trevligt det med). Igår var det dax igen... men nej då 42mil i bilen för att titta på EN handbollsmatch va!!! hemma igen vid 17.30 tiden och så var den dagen snart slut den också. Jag tror det är lättare att ta sig iväg till thailand än komma iväg på julmarknad. Men nästa år då!
Idag har jag varit ute på promenad här i stan och tittat lite på all belysning som de har satt upp lite överallt och som kallas för vinterljus. Förra året hette det novemberljus men det blev så populärt så de fick förlänga det till vinterljus. Särskilt mycket gillar jag dessa bollar med kristallkronor inuti, de lyser jättefint på kvällen.

Adventsfönster från yngsta dotterns rum, hon valde att ha stjärndraperi istället för bara stjärna eller ljusstake. Hon myser varje kväll och har det till och med tänt på natten.


En av mina senaste passioner ( till övriga familjens stora glädje) är att jag har börjat baka matbröd i olika former, mjölsorter och annat innehåll. I dag blev det tekakor på rågsikt och vetemjöl vilka slank ner i rask takt. Själv åt jag inga eftersom jag börjat att köra GI mat igen, vilket innebär att inget bröd, pasta, ris eller potatis mm.. är tillåtet i alla fall inte i rivstarten. Tänkte jag skulle gå ner några kilo till på fredag då det är julfest på jobbet och någon sorts festblåsa ska på.
Ha det så bra kram Petra.
1 kommentar:

hemma på Hasselgatan sa...

Jag skulle verkligen vilja gå runt i Linköping och njuta av "vinterljus". Har förstått att det är riktigt fint.
Mysigt i C:s rum.
Kul att du uppskattade innehållet i paketet.
Kram