måndag 28 november 2011

1:a advent

I år är jag äntligen i fas med uppstarten av alla härliga adventshelger. Förra året var jag ju inte hemma första advent och jag hämtade mej inte riktigt efter det igen utan kände att jag låg efter med myset och julkänslan hela tiden. Så igår var det alltså lussebullsbak och julmusik på högsta volym tillsammans med bägge tjejerna som gällde ( mannen jobbade vilket nog var tur).
En del av det färdiga resultatet, den andra delen blev klassiska lussebullar utan fyllning. Sedan blev det adventsfika med lussebullar, pepparkakor och julmust och då var även kära P med och mumsade.
Första ljuset tändes i alla våra adventsljusstakar samt en hel del andra ljus. Älskar den här tiden med alla tända ljus när det blåser och är ruggit ute, och blåste gjorde det ju verkligen ute även om de som bor längre söder ut hade det mycket värre än vad vi hade.
I köksfönstret kom det också upp en adventsljusstake efter mycket om och men. Det är någon (jag säger inte vem) som har proppat hela förrådet fullt med saker och lagt alla julsaker allra längst in, så det blev lite av ett kraftprov att få fram det som skulle fram puh! Men nu är det som en färdig gång fram till resterande julpynt så lite lättare kommer det nog gå framöver.
 Ha det bra nu kram Petra!

2 kommentarer:

anette sa...

såååå härligt att få ta del av din/eran vardag, ha det jättefint och vore kul att ses...
kram kram
anette

hemma på Hasselgatan sa...

Nu fick jag lite dåligt samvete..har inte bakat eller gjort någon julmat...bara MÅLAR.
Det ser så mysigt ut hemma hos er och vilka FINA bullar!
Kramar