onsdag 25 juli 2012

Söderköping

 En liten utflykt blev det till fina Söderköping och hela familjen kunde följa med trots att vi alla nu jobbar. Undrar just när mina pyttesmå stockrosplantor ska se ut som dem ovan, längtar tills dess för de är ju såå fina.
 På en liten bro över ån stannade vi och fotade mot kyrkan och bara njöt, vilka miljöer. Man kunde nästan se Madicken och Lisabet springa omkring i gränderna (vissa delar av filmerna är ju inspelade där).
 Och så spatsera lite utmed kanalen och titta på alla fina båtar och de var många. Kanalbåten Wilhelm Tham kom glidande förbi också för att sedan vända mot söder igen. Utmed kanalen finns också mysiga små affärer och olika utställare. Kan varmt rekommendera ett besök.
The grande finale avslutades på obligatoriska Smultronstället som har de mest fantastiska glasskreationer, med priser där efter. Nu är det högsäsong och vi tillbringade 1 timme i kö för att kunna avnjuta dessa. Sedan åkte vi ytterligare lite rundare om magarna hem igen.
Ha det så bra kram Petra

söndag 22 juli 2012

En fin kväll.

 Viken fin kväll (och dag) det har varit idag. Jag har då sovit det mesta av dagen idag eftersom mitt arbete började i natt, men sedan blev det en tur till landet och övriga familjen.
 Första rosen plockades och sattes i vas på köksbordet där den spred en ljuvlig doft. Har alltid problem med bladlöss på rosorna trots olika försök att bli av med dem. Bra tips mottages tacksamt.
Och till sist en bild på ett av våra pågående projekt som sakta men säkert börjar ta form av en gäststuga på 20 kvm. Det finns redan en friggebod men på något vis så behövs det mer och mer sängplatser för varje år. Men efter detta så får det nog vara bra med lite större projekt på ett tag känner jag, det tar på krafterna samtidigt som det är väldigt roligt.
Ha det bra kram Petra!

måndag 2 juli 2012

SEMESTER

 Härliga! härliga! semester som började efter midsommar, så vi har redan haft en veckas ledighet.
 Oj! vad fort det går det gäller att njuta och koppla av, vilket vi gör mellan alla projekt.
Skön kvällspromenad med utsikt över ängarna nedanför vår stuga, här kan man se tranor som dansar på våren och ett och annat rådjur i skymningen.
Nu åter till kvällssolen och ett glas kallt vitt. Mm.....Ha det så bra kram Petra.